Volgers

donderdag 25 april 2019

Koolhydraatarm aardbeien yoghurt ijs



Ik heb de smaak te pakken, na twee jaar alleen maar wat suikervrije waterijsjes te hebben gegeten, wil ik deze zomer kunnen genieten van echt lekker ijs!
Maakte ik eerder al mokka ijs en kokos limoen ijs is het nu de beurt aan aardbeien yoghurt ijs.
Hij is heerlijk en helemaal koolhydraat proof, zo mag de zomer wat mij betreft wel beginnen 😊
Ik maak het in een ijsmachine, maar het kan natuurlijk ook gewoon in de vriezer.


Ingrediënten:

300 gram aardbeien (schoongemaakt)
300 gram  Turkse yoghurt
70 gram erythritol
200 ml slagroom

Doe de aardbeien samen met de erythritol in een maatbeker en pureer dit met een staafmixer.
Voeg de yoghurt toe en pureer nog even tot alles goed gemengd is.
Voeg dan de slagroom toe en klop dit door het mengsel.
Giet de massa in een ijsmachine en draai er in ongeveer een half uur heerlijk ijs van.

Geen ijsmachine?
Geen paniek!
Giet het mengsel dan in een platte bak en zet in de vriezer.
Roer elk half uur het mengsel met een vork goed door gedurende 2 uur.
Zo voorkom je dat er zich ijskristallen gaan vormen.
Laat het geheel in ongeveer 4 uur tot lekker ijs bevriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten