Volgers

dinsdag 16 april 2019

koolhydraatarme hartige taart bodem






Als ik vroeger een hartige taart ging maken gebruikte ik meestal een pakje bladerdeeg.
De combinaties waren eindeloos en vaak deed ik aan restverwerking uit de koelkast.
Gewoon kijken wat je in huis had en daar de kruiden op aanpassen, meestal was het een geslaagd recept.
Tegenwoordig ligt er niet meer standaard bladerdeeg in de vriezer, omdat dat echt niet kan als je koolhydraatarm eet.
Ik heb nu al regelmatig een taart gemaakt zonder bodem, maar vind zelf dan wel iets missen.
Na veel geƫxperimenteer heb ik nu een bodem waar ik tevreden over ben.

Ingrediƫnten:
2 eieren
130 gram kokosmeel
120 gram koude boter in blokjes
1/2 theelepel zout

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Vet een vorm royaal in met boter.
Kluts de eieren los met het zout.
Voeg het kokosmeel en de boter toe en snij met 2 messen tot een kruimelig deeg.
Kneed het deeg met koele handen tot een bal.
Druk het deeg dan in een pievorm of een bakblik en zorg dat je een opstaand randje krijgt.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bak ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.



Je kunt het de bodem nu vullen met je eigen favoriete vulling en in ongeveer 15 a 20 minuten afbakken (tijd is afhankelijk van je vulling šŸ˜‰)

4 opmerkingen: