Volgers

zaterdag 20 april 2019

Koolhydraatarme gebakjes




Nu met de paasdagen zie je in de winkels prachtige taarten en gebakjes, maar helaas pindakaas er is niets bij wat nog enigszins in een koolhydraatarm dieet past.
Niet getreurd we maken ze zelf in een handomdraai 😉
Het recept is voor 6 a 7 gebakjes of voor een pie bodem.
Je kunt de bodempjes ook invriezen en gebruiken als je een keer een gebakje wilt.

Ingrediënten:

2 eieren
1 eetlepel neutrale olie
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels erythritol
snuf zout
130 gram kokosmeel
120 gram koude boter in blokjes

voor de vulling:
2 eetlepels naturel roomkaas
10 gram erythritol
wat rood fruit naar keuze

Doe de droge ingrediënten in een kom en vermeng dit goed.
Klop de eieren los met de olie en meng dit met de droge ingrediënten.
Voeg dan de koude boter toe en werk dit met twee messen door het deeg zodat je een kruimelige massa krijgt.
Kneed de massa dan met koude handen door tot je een bol hebt.
Verdeel in 6 of 7 porties en druk dan uit in de vormpjes.
Bak de taartjes 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 180 graden.
Laat de taartjes volledig afkoelen op een taartrooster.



Meng voor de vulling de roomkaas met de erythritol en smeer dit op de taartjes.
Verdeel dan het fruit erover en bestrooi eventueel met nog wat zoetstof of serveer met een feestelijke toef ongezoete slagroom.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten