Volgers

maandag 1 april 2019

Ossenstaartsoep






Ik weet nog goed dat wij vroeger thuis regelmatig ossenstaartsoep aten en dat was wel één van mijn favoriete soepjes!
Mijn moeder maakte dat met een pakje Honig, maar toen ik laatst ossenstaart kon kopen bij de slager dacht ik dat moet je toch ook zelf kunnen maken.
Na wat rondneuzen op internet heb ik mijn versie in de slowcooker gemaakt.
Er zijn diverse recepten, maar iedere kok is het erover eens dat het vooral een langzaam gerecht is, dus enkele uren op het gasfornuis of 24 uur in de slowcooker 😉

Ingrediënten:

500 gram ossenstaart
1 ui met schil
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Een paar takjes lavas (maggiplant)
2 laurierblaadjes
5 gekneusde peperkorrels
4 kruidnagels
Een snufje piment
1 1/2 liter water
2 runderbouillonblokjes (eventueel later toevoegen zie tip!)
(Optioneel een gedroogd pepertje)

Om de soep af te maken:

1 eetlepel Madeira
beetje verse peterselie



Bak de ossenstaart in een pan met boter flink aan en doe dan in de slowcooker.
Zet het vuur iets lager en doe de tomatenpuree in het braadvet van de ossenstaart en bak dat een paar minuutjes zodat de tomatenpuree ontzuurd is en doe dat ook in de slowcooker.
Snij de ui in vieren en voeg dat samen met de rest van de ingrediënten toe.
Zet de slowcooker 24 uur op low.
Zeef dan de bouillon boven een pan en vis het vlees uit de zeef en voeg toe aan de bouillon.
De rest gooi je weg.

Om de soep af te maken breng je de bouillon aan de kook met een eetlepel madeira en laat 5 minuten koken.
Schep de soep in kommen en strooi er een beetje peterselie over.

Tip:

De bouillon is uit zichzelf erg smaakvol, dus je kunt er voor kiezen om de bouillonblokjes pas toe te voegen als je de soep afmaakt nadat je het geproefd hebt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten