Volgers

woensdag 10 april 2019

Hamlappen in champignon roomsaus



Wat doe je als je in je koelkast hamlappen en champions hebt liggen die echt verwerkt moeten worden omdat ze anders in de kliko belanden?
Juist dan verzin je een lekker recept 😉
Ik heb het in de slowcooker gemaakt want gemak dient de mens tenslotte, maar ik zal ook beschrijven hoe je het gewoon in de pan kunt maken.

Ingrediënten:

400 gram magere hamlappen
250 gram champignons
100 gram roomkaas met kruiden
1 kleine ui of sjalot
1/2 eetlepel bouillonpoeder
een beetje verse peterselie voor de garnering

Snij de hamlappen in reepjes en doe in de slowcooker.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes en voeg bij de hamlappen.
Snipper de sjalot of ui en voeg samen met de roomkaas en de bouillonpoeder bij de rest.
Roer door en zet de slowcooker 7 uur op low.
Halverwege nog een keertje doorroeren mag maar hoeft niet.
Bestrooi aan het eind met een beetje verse peterselie.

In de pan moet je de ingrediënten net zo voorbereiden als voor de slowcooker.
Bak de hamlapreepjes aan in wat boter.
Voeg dan de ui en champignons toe en bak op laag vuur even mee tot de uien glazig zijn.
Doe dan de roomkaas en het bouillonpoeder toe samen met een beker water.
Laat ongeveer een half uur pruttelen en controleer of er nog voeldoende vocht in de pan zit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten