Volgers

maandag 8 april 2019

Gegratineerde bloemkool



bloemkool staat hier vaak op het menu, als rijst als bodem voor pizza of huzarensalade, maar ook gewoon gekookt met een snuf nootmuskaat.
Vandaag wordt het een bloemkool gratin uit de oven.
Het recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:

1/2 bloemkool
1 ei
200 ml slagroom
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel bouillonpoeder
1 teen knoflook uit de knijper
75 gram geraspte emmentaler kaas

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Doe de roosjes in een ovenschaal.
Klop in een kom het ei, de slagroom, nootmuskaat bouillonpoeder en de knoflook door elkaar.
Giet het mengsel over de bloemkool zodat alle roosjes bedekt zijn.
Strooi de geraspte kaas er over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten