Blog met mijn recepten. Ik ben altijd dingen aan het uitproberen en geef graag mijn eigen draai aan de recepten 😉Ook staan er veel koolhydraatarme recepten op mijn Blog. Verder ben ik fan van stekker apparaten en gebruik die ook veelvuldig, maar geef ook altijd aan hoe je het anders kunt bereiden.
Volgers
maandag 8 april 2019
Gegratineerde bloemkool
bloemkool staat hier vaak op het menu, als rijst als bodem voor pizza of huzarensalade, maar ook gewoon gekookt met een snuf nootmuskaat.
Vandaag wordt het een bloemkool gratin uit de oven.
Het recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
1/2 bloemkool
1 ei
200 ml slagroom
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel bouillonpoeder
1 teen knoflook uit de knijper
75 gram geraspte emmentaler kaas
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes.
Doe de roosjes in een ovenschaal.
Klop in een kom het ei, de slagroom, nootmuskaat bouillonpoeder en de knoflook door elkaar.
Giet het mengsel over de bloemkool zodat alle roosjes bedekt zijn.
Strooi de geraspte kaas er over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten