Blini’s zijn een soort kleine pannenkoekjes die veel in oost Europa worden gegeten.
Heel klassiek met een topping van zure room, zalm en dille, maar je kunt ze natuurlijk beleggen met wat je maar lekker vind 😉
Ik heb ze gemaakt in een poffertjespan, maar je kunt ze natuurlijk ook in een koekenpan maken, het liefst met een antiaanbaklaag.
Wij aten ze vandaag als lunch, maar het is ook een erg leuk hapje voor bij de borrel.
Ingrediënten:
2 eieren
2 eetlepels roomkaas met kruiden
2 eetlepels kokosmeel
2 eetlepels ongezoete kokos of amandelmelk
1 theelepel bakpoeder
Mix alle ingrediënten tot een beslag.
(Als het beslag erg dik is kun je een scheutje water toevoegen)
Vet je (poffertjes)pan licht in met olie en zet op een niet te hoog vuur.
Vul de holtes van je poffertjespan van buiten naar binnen ongeveer 1/2 vol.
De poffertjes zetten uit en als je de holtes te vol hebt worden ze niet gaar en zijn dan moeilijk te draaien.
Keer de poffertjes om zodra er putjes in het beslag ontstaan en bak dan de andere kant ook nog even tot ze de juiste kleur hebben.
Herhaal met de rest van het beslag.
Bak je ze in een koekenpan schep dan kleine hoeveelheden beslag in de pan en bak er op dezelfde manier kleine pannenkoekjes van.
Wie wordt er nu niet blij van zo'n schaal vol met toffe poffers?
Beleg ze met een topping die jij lekker vind.
Ik had dit keer aan een prikker: klodder crème fraiche, plakje flinterdun gesneden rauwe ham en wat bieslook, en de anderen met een ei-bieslooksalade en wat paprikapoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten