Dit heerlijke gerecht kun je als nagerecht eten, maar smaakt ook heerlijk bij de koffie of thee.
Wil je het helemaal feestelijk maken serveer het dan met een bolletje koolhydraatarm yoghurt aardbeienijs en een toef ongezoete slagroom 🤗
Ingrediënten:
250 gram rabarber
250 gram volle kwark
2 eieren
40 gram erythritol
1 theelepel vanille extract
Snuf zout
Boter voor de vorm
Maak de rabarber schoon en snij in dunne schuine plakjes.
Scheid de eieren.
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Klop het eiwit stijf met een snuf zout.
Meng de rabarber met 20 gram erythritol en de vanille.
Klop de kwark met de ei gelen en 10 gram erythritol los.
Boter een ovenschaal goed in.
Verdeel de helft van de rabarber op de bodem van de ovenschaal.
Spatel het eiwit door het kwarkmengsel en verdeel over de rabarber.
Verdeel de rest van de rabarber hierover.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.
Laat afkoelen en strooi nog 10 gram erythritol er over.
2 eieren
40 gram erythritol
1 theelepel vanille extract
Snuf zout
Boter voor de vorm
Maak de rabarber schoon en snij in dunne schuine plakjes.
Scheid de eieren.
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Klop het eiwit stijf met een snuf zout.
Meng de rabarber met 20 gram erythritol en de vanille.
Klop de kwark met de ei gelen en 10 gram erythritol los.
Boter een ovenschaal goed in.
Verdeel de helft van de rabarber op de bodem van de ovenschaal.
Spatel het eiwit door het kwarkmengsel en verdeel over de rabarber.
Verdeel de rest van de rabarber hierover.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 30 minuten.
Laat afkoelen en strooi nog 10 gram erythritol er over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten