Het is best lastig om steeds weer iets anders te verzinnen met groente als je daar je koolhydraten uit moet halen.
Sla is wel makkelijk, maar de hoeveelheid die je daarvan zou moeten eten krijg ik vaak niet weg.
Vandaar nu een lekker recept met witlof, vaak volop verkrijgbaar en niet duur.
Recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
500 gram witlof
1 eetlepel kappertjes
2 tenen knoflook uit de knijper
1/2 - 1 Spaanse peper
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel (kippen) bouillonpoeder
200 ml water
Spoel de kappertjes af en hak fijn.
Was de peper en verwijder de pitjes en snij in ringetjes.
Verwarm de olie in een pan en stoof de kappertjes, knoflook en peper ongeveer 3 minuten met het deksel op de pan.
Haal de lelijke bladeren van de witlof, snij de struikjes in vieren en hak de “kontjes” er af.
Doe de witlof, het bouillonpoeder en het water in de pan en breng aan de kook.
Stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan.
Schep de witlof op de borden en lepel wat van het vocht met de knoflook, kappertjes en peper er over..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten