Van de week raakte ik geïnspireerd toen ik een paar keer gevulde koolrolletjes voorbij zag komen op de groepen waar ik lid van ben op Facebook.
Meestal zat er een mengsel van gehakt en rijst in en zat er paneermeel door het gehakt.
De recepten waren dus niet koolhydraatarm.
Daarom ben ik aan de slag gegaan om een koolhydraatarme versie te maken.
Voor dit recept heb ik spitskool genomen, maar het kan even goed met witte kool.
Ingrediënten:
1 spitskool
500 gram gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 ei
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel Harissa (eventueel cayennepeper)
1 eetlepel boter
Peper en zout naar smaak.
Haal voorzichtig 5 grote bladeren van de spitskool en snij de dikke nerf in het midden er uit.
Was de bladeren en blancheer ze een paar minuten in ruim kokend water. (Ik heb het in 2 porties gedaan) spoel af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
Pel de ui en snij zeer fijn (of rasp of maak fijn in de keukenmachine)
Verhit de boter en fruit de ui glazig op laag vuur.
Doe het gehakt op een bord en meng met de knoflook uit de knijper, het ei, paprikapoeder, Harissa, peper en zout en de gefruite ui.
vorm van het mengsel 8 á 10 worstjes en rol deze in de koolbladeren.
Slowcooker:
Doe de pakketjes in de slowcooker en zet ongeveer 3 1/2 uur op low tot het gehakt gaar is.
Oven:
Vet een ovenschaal in en verdeel de koolrolletjes over de bodem.
Zet in een voorverwarmde (hetelucht) oven op 180 graden en bak in 30 minuten gaar.
Lekker met Ajvar en ringetjes (rode) ui.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten