Het is weer aspergetijd en ik ben er werkelijk dol op.
Je kunt ze natuurlijk eten met wat gesmolten boter en wat ham en ei, maar dit keer wilde ik een lekkere saus erbij.
Je hebt van die zakjes asperge of Hollandaisesaus in de supermarkt, maar je schrikt je wild als je ziet wat voor troep daar aan toegevoegd is 😱
Zonder uitzondering zijn ze trouwens ook nog eens niet koolhydraatarm!
Daarom nu een lekker recept voor 2 personen.
Ingrediënten:
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
2 hardgekookte eieren
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
Sap en rasp van een halve citroen
Eventueel peper en zout naar smaak
Roer de mayonaise los met de yoghurt.
Pel de eieren en hak ze fijn.
Doe het gehakte ei en de peterselie erbij (bewaar een beetje voor de garnering)
Voeg dan de geraspte citroenschil toe en meng alles goed.
Breng op smaak met de citroensap en eventueel wat peper en zout.
Verdeel wat saus over de gekookte asperges en geef de rest er in een mooi kommetje bij, garneer met wat bewaarde peterselie en ei.
Wij aten het met wat plakken achterham, maar het is ook erg lekker met zalm!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten