Volgers

zondag 2 juni 2019

Koolhydraatarm rabarberijs



Het is warm (heet) vandaag.
Dan gaat een lekker en fris ijs er natuurlijk in als koek 😉
Ik had nog wat rabarber liggen dat echt verwerkt moest worden en bedacht dat het maar tot een spannend ijs moest worden!

Ingrediënten:

250 gram rabarber (schoongemaakt en in stukjes)
1 eetlepel suikervrije frambozen siroop (Raak)
250 ml Turkse of Griekse yoghurt
200 ml slagroom
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel Bourbon vanillepoeder (Holland & Barret)

Doe de rabarber in een pan samen met de vanille poeder, kaneel en de frambozensiroop.
Breng aan de kook en zet het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen.
Laat afkoelen en blender met de staafmixer.
Doe de yoghurt erbij en (staaf)mix nog even door.
Klop dan de slagroom er door en proef of het zoet genoeg is.
Zet tot je het ijs gaat draaien in de koelkast en draai daarna het ijs in ongeveer 30 minuten in de ijsmachine klaar.
Bewaren doe je in de vriezer, maar haal het ongeveer een half uur voor je het wil eten uit de vriezer en zel in de koelkast.
Natuurlijk is vers gedraaid ijs het lekkerst 😉

Heb je geen ijsmachine doe het mengsel dan in een lage bak met deksel en zet die in de vriezer.
Roer de eerste 2 uur het mengsel elk half uur met een vork goed door en vries het in ongeveer 4 uur tot ijs.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten