Volgers

maandag 10 juni 2019

Gourgette frittata met geitenkaas



Weer een heerlijk koolhydraatarm en vegetarisch recept.
Makkelijk om te maken en smaakt zowel warm als koud verrukkelijk,
Als diner genoeg voor 2 personen, maar ook heerlijk als lunch gerecht op het werk.
In kleine puntjes gesneden ook een prima gerechtje voor een buffet!

Ingrediënten:

2 stevige courgettes
1 ui
1 teen knoflook
6 eieren
6 eetlepels slagroom
100 gram verse geitenkaas
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel scherp paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels olijfolie

Pel de ui en snij in dunne halve ringen, pel de knoflook en snipper fijn.
Was de courgettes en verwijder de top en onderkant en schaaf dan met een kaasschaaf of dunschiller repen tot de kern met de pitjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en courgettelinten op laag vuur.
Voeg de tijm en oregano toe en breng flink op smaak met peper en zout.
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met peper en zout en het paprikapoeder en de slagroom los.
Doe de groente in een goed ingevette springvorm of siliconen vorm (26 cm) en giet de eimassa erover heen.
Verdeel de geitenkaas erover en bak in ongeveer 20 minuten tot het ei is gestold.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten