Volgers

dinsdag 4 juni 2019

Simpel platbrood Koolhydraatarm



Een lekker broodrecept, voor bij de soep, BBQ of salade.
Ook als je een gerecht hebt met wat saus is dit brood ook heerlijk om mee te dippen.
Het brood is gemaakt met lijnzaadmeel, wat vol zit met gezonde vezels en heel laag is in koolhydraten.
Ook bevat lijnzaadmeel veel eiwitten en is glutenvrij.
Volgens mij heb ik een nieuw vriendje 😉

Ingrediënten:

2 eieren
50 gram roomkaas
4 eetlepels water
Beetje zout
1/2 theelepel bakpoeder
20 gram lijnzaadmeel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop de eieren los in een kom.
Doe de roomkaas erbij en klop tot een glad mengsel.
Voeg dan het zout en het water toe en klop nog eens goed door.
Klop dan het bakpoeder en het lijnzaad er door tot een beslag zonder klontjes.
Stort het mengsel gelijk op een met bakpapier belegde bakplaat, of nog beter in een vlakke siliconenvorm.
Bak het brood 15 minuten in de voorverwarmde oven, haal met een platte spatel voorzichtig uit de vorm en bak dan nog 10 a 15 minuten op het rooster.
Laat het brood op een taartrooster volledig afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten