Volgers

vrijdag 14 juni 2019

Bananenijs koolhydraatarm



Ik heb de smaak te pakken wat ijs maken betreft, normaal gesproken was ik eigenlijk helemaal niet zo’n ijs eter, maar nu ik niet zomaar ergens een ijsje kan eten...... 😉
Vandaag gaan we voor bananenijs erg lekker met een beetje geraspte pure chocolade.

Ingrediënten:

250 ml Turkse of Griekse yoghurt
200 ml slagroom
1 eetlepel bananen essence
50 gram erythritol
Snufje zout

Klop de yoghurt met de essence en de erythritol tot de erythritol opgelost is.
Klop de slagroom lobbig.
Meng beide mengsels met een spatel goed door elkaar.
(Zet als je er niet direct ijs van draait tot gebruik in de koelkast)
Giet de massa in de kom van je ijsmachine en draai er in ongeveer 30 minuten ijs van.
Bewaren doe je natuurlijk in de vriezer 😉 maar zet dan voor je het wil serveren een half uur in de koelkast.

Heb je geen ijsmachine doe de massa dan in een lage diepvriesdoos en zet in de vriezer.
Roer de massa de eerste 2 uur elk half uur goed door met een vork en laat dan verder geheel bevriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten