Volgers

zaterdag 3 augustus 2019

Koolhydraatarme risotto met kaassaus

Ik ben verzot op risotto, het is echt troostvoer 😉


Normaal gesproken sta je bijna een half uur bij je fornuis om iedere keer de hete bouillon op te gieten en de rijst door te roeren.
Met bloemkoolrijst is het echter een snelle hap en ook bijzonder lekker!

Ingrediënten:

200 gram bloemkoolrijst
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram geraspte jong belegen kaas
200 ml droge witte wijn
1 eetlepel roomboter
1 theelepel bouillonpoeder
Vers gemalen zwarte peper

Snipper de ui en knoflook fijn.
Smelt de roomboter in een pan op laag vuur en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg 50 ml wijn toe en laat even bruisen.
Voeg de bloemkoolrijst toe en het bouillonpoeder en schep ongeveer 3 minuten om.
Verwarm ondertussen 150 ml wijn in een sauspannetje en voeg daar de kaas aan toe.
Laat de kaas onder regelmatig roeren smelten in de wijn.
Breng op smaak met de peper.

Verdeel de risotto over 2 borden en giet de kaassaus er over.

Wij aten er worstjes bij, maar met een vega groenteschijf  kan het ook prima!
Eet er eventueel een lekkere groene salade bij als je een grote eter bent 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten