Volgers

zaterdag 8 juni 2019

Pesto van zevenblad en noten



Er staat weer voldoende zevenblad in onze tuin, we komen er maar niet van af 😉
Maar wist je dat zevenblad erg gezond is en dat je er heerlijke recepten mee kunt maken?
Hier is mijn recept voor pesto van zevenblad, gezond en zonder foute toevoegingen!

Ingrediënten;

1 flinke handvol zevenblad.
1 grote teen knoflook
1 eetlepel gemengde noten
1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
1 a 1 1/2 eetlepel goede olijfolie
snuf versgemalen zwarte peper
(Eventueel een theelepel appel azijn als je de pesto wat frisser wilt hebben)

Pluk een handvol (jonge) blaadjes van het zevenblad.
Was ze zorgvuldig en laat ze een poosje uitlekken in een zeef of sla droog in een slacentifuge.
Kun je alleen maar stuggere blaadjes vinden kun je ze even blancheren en dan goed laten uitlekken.
Doe de blaadjes met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een pesto.
Als ie wat te droog is kun je wat meer olijfolie toevoegen, als ie te nat is kun je wat extra parmezaanse kaas toevoegen en nog even verder pureren.

De pesto blijft ongeveer 5 dagen goed in een afgesloten potje in de koelkast.
De pesto is bijzonder lekker bij gegrild vlees of door de courgettepasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten