Volgers

zondag 18 februari 2024

Koolrabi ovenschotel koolhydraatarm

 



Wij zijn hier in huis gek op deze lekkere en veelzijdige groente, ze hebben een mooie delicate smaak.

Wij hebben ze leren kennen tijdens het boodschappen doen in Duitsland, maar gelukkig zijn ze in Nederland ook steeds vaker te koop.

Je kunt ze geschaafd rauw eten in salades, je kunt er koolhydraatarme frietjes van maken en ze zijn ook heerlijk in een ovenschotel.

Vandaag dus een heerlijke ovenschotel!


Ingrediënten:


1 flinke koolrabi

250 gram hamblokjes (of leverkaas, boterhamworst in blokjes)

150 gram champignons in schijfjes

1/2 potje aardappel anders (met kruiden)

Handje geraspte kaas

Snuf nootmuskaat 

Wat olijfolie


Schil de koolrabi en snij in blokjes.

Kook ze in een bodempje water met een snuf nootmuskaat ongeveer 8 minuten.

Doe een scheutje olie in een hapjespan en bak het vlees en de champignons even flink aan.

Doe de afgegoten koolrabi erbi en meng.Vet een ovenschaal in en doe je mengsel in de ingevette ovenschaal.



Verdeel de aardappel anders hierover en bestrooi met de geraspte kaas.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden tot zich een mooi korstje heeft gevormd.

Dit is voldoende voor 2 personen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten