Ingrediënten:
I/2 Koolraap
Zout of patatkruiden (of wat je maar lekker vind)
olie
Schil de koolraap, snij deze in plakken en snij de plakken tot friet.
Breng een ruime pan water aan de kook en kook de koolraap hier 1 à 2 minuten in.
Giet af in een vergiet en spoel dan na met koud water.
Breng ondertussen weer een pan met vers ruim water aan de kook en kook de koolraap dan nogmaals 5 minuten, giet af en spoel weer af met koud water.
Laat de koolraap volledig afkoelen.
Deze voorbereiding is nodig om de koolraap minder naar koolraap te laten smaken en meer naar aardappelfriet 😉
Doe de afgekoelde koolraap in een kom en meng de friet met wat olie en zout en/of patatkruiden zodat er een laagje om elk frietje zit.
Je kunt de frietjes nu bakken in een airfryer of in de oven.
Airfryer:
Zet de temperatuur op 190 ℃ en bak de frietjes in ongeveer 20 minuten knapperig en gaar.
Hussel de frietjes halverwege de tijd even goed door.
Oven:
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 200 ℃ en bak de frietjes ongeveer 30 à 40 minuten.
Hussel de frietjes halverwege de tijd even goed door.
Mijn ervaring is dat ze gebakken in de airfryer het knapperigst worden.
Ik zou ze niet frituren omdat ze flink spetteren in frituurvet 😉
Geen opmerkingen:
Een reactie posten