Ik had nog een spitskool liggen die eigenlijk op moest, maar ik had geen zin in gewone gekookte spitskool.
Dus op internet gezocht naar lekkere recepten met als voorwaarde dat ik het wel allemaal in huis moest hebben, want ik had geen zin om naar de winkel te gaan 😉
Uiteindelijk is het dit geworden, een combinatie van diverse recepten die ik voorbij zag komen.
Het recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
1/2 spitskool
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel suikervrije honing (Sweet Bee van Steviala bijvoorbeeld)
150 gram gerookt mager spek
1 theelepel chilivlokken
Maak de kool schoon en snij in dunne reepjes.
Smelt de boter in een (hapjes)pan en roerbak de kool een paar minuutjes in de boter.
Voeg 2 eetlepels water en de honing toe, roer dan door en smoor de kool met de deksel op de pan in ongeveer 30 minuten gaar.
Controleer wel of er nog steeds voldoende vocht in de pan zit, maar aan het eind moet je het niet hoeven afgieten, dus ook niet te veel.
Terwijl de kool aan het garen is snij je het spek in blokjes en bakt dit in een pannetje zonder vet uit, en laat dan uitlekken op wat keukenpapier.
Als de kool gaar is schep je de spekjes en de chilivlokken door de kool en warm je het geheel nog even goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten