Ik heb al eens kokosmakronen in de oven gemaakt, maar dat was niet echt een succes.
De kokosmakronen waren niet echt lekker en kurkdroog. 😦
Naar aanleiding van een ander (niet koolhydraatarm) recept ben ik aan het experimenteren geslagen en daar is dit recept uit ontstaan.
Heerlijke kokosmakronen, luchtig en met een lekkere bite
Ik heb ze in de airfryer gemaakt, maar het kan ook in de oven, dan moeten ze wel wat langer bakken.
Hou de kokosmakronen wel goed in de gaten, je wil niet dat ze te donker worden of zelfs verbranden 😉
Ingrediënten:
2 eiwitten
75 gram geraspte kokos
een kneepje suikervrije honing (b.v. Steviala Sweet Bee) of andere zoetstof
1/2 theelepel vanille poeder of extract
snufje zout
Het loont echt de moeite om deze "honing" aan te schaffen, het heeft namelijk een lekkere honingsmaak en kan natuurlijk ook gebruikt worden in een lekkere kop thee.
Klop de eiwitten samen met de honing de vanille en een snufje zout in een vetvrije kom stijf. Kneed de kokos voorzichtig door het stijfgeslagen eiwitmengsel.
Vorm van het deeg bolletjes ongeveer zo groot als een pingpongbal en bak ze ongeveer 7 minuten in de airfryer op 180 graden. (Ik heb er 7 uit het beslag gehaald)
Het verschilt per merk en type airfryer hoe lang ze precies moeten bakken, ze moeten een mooi kleurtje hebben, maar zeker niet verbranden!
Je kunt ze natuurlijk ook in een gewone oven op 180 graden bakken, dan moeten ze wel wat langer, ik denk zo ongeveer 12 a 15 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten