Volgers

vrijdag 22 januari 2021

Koolhydraatarme minischnitzels (Airfryer)





 Dit super gemakkelijk gerecht staat in een mum van tijd op tafel vooral als je het in de Airfryer bereidt.

Terwijl de Airfryer zijn werk doet kun je er ondertussen een lekkere salade bij maken.

Ik las verschillende berichten dat schnitzels uit de Airfryer er als een droge schoenzool uit zouden komen, maar door de pannade van spekknabbels en de lapjes niet dunner te slaan zijn ze super krokant en niet droog geworden 😉

Ingrediënten:

400 gram minutensteaks

1 zak spekknabbels (Lidl)

1 ei

peper en zout.


Droog de minutensteaks af met keukenpapier en kruid ze met peper en zout.

Maal de spekknabbels fijn in een blender of keukenmachine en doe de helft van de knabbels in een diep bord. Waarschijnlijk ben je niet alles nodig en blijft de rest dan schoon.

Roer het ei los in een ander diep bord.

Haal de minutensteaks eerst door het geklutste ei en laat het teveel er even afdruipen en haal ze daarna door de gemalen spekknabbels zodat ze een mooi gepaneerd laagje krijgen.

Leg de gepaneerde steaks op het rekje of in het mandje van je airfryer in 1 laag en stel de temperatuur in op 180 graden en bak ze in 10 - 15 minuten mooi goudbruin.

De tijd is afhankelijk van je type en merk airfryer, dus kijk na 10 minuten of ze al een mooi kleurtje en korstje hebben en bak ze eventueel nog een paar minuutjes langer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten