Volgers

zondag 24 januari 2021

Koolhydraatarme cheesecake uit de airfryer




Vandaag deze overheerlijke cheescake gemaakt, super simpel en uber lekker!

Sinds ik een Airfryer heb probeer ik hem elke dag te gebruiken en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben met de resultaten 😊

Deze heerlijke taart kan natuurlijk ook in de oven gemaakt worden.


 Ingrediënten:

450 gram roomkaas

175 gram erytrithol

150 gram rood fruit (ik had diepvries bramen)

2 eieren maat m

snuf zout


Vet een kleine springvorm in die in je Airfryer past, mijn vorm is 20 cm doorsnee.

Doe de roomkaas in een kom en mix dit schuimig met de erytritol en een snuf zout.

Voeg de eieren er een voor een bij en mix goed door.

voeg dan het fruit toe en mix ook dat er goed door, proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat erytritol toe.

Doe de massa in de ingevette springvorm en zet de springvorm in je Airfryer.

Stel de temperatuur in op 150 ०C en bak 10 - 15 minuten, verlaag de temperatuur dan naar 120 ०C en bak de taart nog ongeveer 40 minuten.

Schrik niet, de taart is nog aardig trillerig maar dat komt helemaal goed 😉

Ik had mijn taart eerst 10 minuten op 150 ०C gebakken maar ik bak hem de volgende keer even wat langer, dan wordt hij net even steviger.

Tijd en temperatuur zijn natuurlijk afhankelijk van het merk en type Airfryer, dus je moet het even uitproberen wat het beste werkt




Laat de taart volledig afkoelen in de vorm op een taartrekje en zet hem voor het serveren nog 2-4 uur in de koelkast (langer is nog beter).

Als tip kun je nog een stuk ingevet bakpapier tussen de bodem en de rand klemmen, dan loop je minder risico dat je taart gaat lekken.


Je kunt ook diepvriesfruit nemen maar ontdooi dat voor je het verwerkt en laat goed uitlekken!

1 opmerking: