Volgers

zaterdag 7 november 2020

Gebakken koolrabi (vervanger van gebakken aardappeltjes)




Soms wil je een lekker bijgerecht als vervanging van je aardappeltjes, gewoon lekker met wat mayonaise.

Ik had van de koolrabi al eens lekkere frieten gebakken ( klik hier) en dacht dat het ook een uitstekende groente als vervanging voor opgebakken aardappeltjes zou zijn.

Omdat koolrabi vrij neutraal van smaak is vind ik het persoonlijk lekkerder dan gebakken schijfjes wortelpeterselie als vervanger voor gebakken aardappeltjes.

Nog even..... koolrabi is dus wat anders dan koolraap 😉


Ingrediënten:

1 koolrabi

zout 

(gerookt) paprikapoeder

of je favoriete patatkruiden

2 eetlepels boter of neutrale olie

optioneel wat gerookte spekblokjes en/of uienringen


Schil de koolrabi en snij in plakken van zo'n 2 -3 centimeter.

Snij van de pakken mooie blokjes.

Verhit het vet in een wok of hapjespan bak de spekblokjes uit (als je dat gebruikt).

Doe dan de blokjes koolrabi in de pan (en eventueel de uienringen) en bak onder voortdurend omscheppen mooi bruin en krokant.

Voeg de door jou gewenste kruiden toe (pas op met zout als je spekblokjes hebt gebruikt) en schep nog even goed door.

Proef of het goed gaar is en maak eventueel nog beter op smaak.

Serveren met een lekkere klodder mayonaise.


Een flinke koolrabi is voldoende als bijgerecht voor 2 personen als je er bijvoorbeeld ook een salade bij serveert. Reken anders 1 koolrabi per persoon.


Nog even een plaatje van hoe een koolrabi er uit ziet, rechts ongeschild en links geschild.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten