Volgers

maandag 2 november 2020

Minutensteaks op Franse wijze




 Dit leuke en makkelijke gerecht komt uit de Oekraïnse keuken, waar het in menig restaurant op de menukaart staat.

Eventueel kun je er nog wat gebakken champignons bij serveren en natuurlijk een lekkere groene salade


Ingrediënten:

500 gram minutensteaks

3 eetlepels mayonaise

1 ui in dunne ringen geschaafd

2 tomaten in dunne plakjes gesneden

200 gram geraspte kaas

peper en zout

olie voor de vorm


Bereidingswijze:

De minutensteaks tussen huishoudfolie platter kloppen met een vleeshamer (of steelpannetje), kruiden met peper en zout en in een ingevet bakblik leggen.

De steak besmeren met de mayonaise en dan beleggen met de dunne uienringen en schijfjes tomaat.

Bestrooi het gerecht rijkelijk met de geraspte kaas en bak het dan in een voorverwarmde oven op 180० voor ongeveer 25 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten