Deze heerlijke ovenschotel is gemakkelijk te maken en weer eens wat anders.
Je kunt hem ook zonder de ham maken, je hebt dan een heerlijke vegetarische schotel.
Het recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
750 gram spruitjes
100 ml slagroom
3 eieren
2 eetlepels Pardano poederkaas (Lidl)
100 gram ham blokjes of reepjes
1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel chilivlokken
100 gram geraspte jong belegen kaas
Peper en zout naar smaak
Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 15 minuten bijna gaar, giet ze af en laat uitlekken.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 ⁰C.
Klop de eieren los met slagroom, Pardano, Italiaanse kruiden, chilivlokken, peper en zout.
Vet een ovenschotel in en doe de spruitjes er in.
Vermeng de spruitjes met de ham en verdeel het eimengsel hier over en bestrooi dan met de geraspte kaas.
Bak dan voor 20 minuten in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten