Het is een recept voor 2 personen, maar als diner zou je er een salade bij kunnen serveren.
Ik heb al eerder een recept voor Flammkuchen gegeven (klik hier) die heeft een bodem die knapperig is, terwijl dit recept een wat zachtere bodem heeft, maar beslist niet sompig 😉
Ingrediënten:
120 gram volle kwark
160 gram geraspte kaas
2 eieren
Zwarte peper uit de molen
2 lente uitjes
75 gram kleingesneden rookspekblokjes
100 ml crème fraiche
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 170 ०C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Klop de eieren los met de kwark en 80 gram van de kaas en breng op smaak met grofgemalen zwarte peper.
Doe het beslag op de bakplaat en strijk glad.
Bak het 15 minuten en haal dan uit de oven.
Snij ondertussen de lente uitjes en de spekjes.
Smeer de bodem in met de crème Fraiche en verdeel de uitjes en spekjes er over.
Verdeel als laatste de andere 80 gram gerapte kaas er over.
Bak de Flammkuchen nog ongeveer 17 minuten klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten