Volgers

vrijdag 17 juli 2020

Low carb pizzabodem



Ohhhh, wat is dit lekker, verreweg de beste low carb pizzabodem die ik tot nu toe gegeten heb!
Op mijn blog staan meerdere pizza recepten en smaken verschillen, maar deze is mijn favoriet 🤗
Deze bodem is een vervolg op mijn Low carb Flammkuchen uit mijn vorige post.
Ik vond de bodem zo makkelijk te maken en dacht dat ie ook heel geschikt zou zijn als bodem voor een pizza 😉
Dus met enkele aanpassingen was deze pizzabodem een feit!

Ingrediënten:

120 gram volle kwark
80 gram geraspte pardano (van de Lidl)
2 eieren maat m
1 kleine eetlepel Italiaanse kruiden

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 170 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren met de kwark tot een egaal mengsel.
Klop dan de kaas en kruiden er door.
Giet het beslag op de bakplaat en bak de bodem 15 minuten.

Haal de bodem uit de oven besmeer met tomatensaus en doe er je favoriete ingrediënten op.
Bak dan nog een kwartier en klaar 😜

Wij hebben deze pizza gedeeld en als lunch gegeten, maar deze pizza is voor 1 persoon een volledige maaltijd.
Natuurlijk kun je ook een halve nemen en er een lekkere salade bij serveren als maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten