Dit heerlijke recept weer eens gemaakt en tot mijn verbazing had ik dit nog helemaal niet gedeeld.
Het is een super simpel recept met maar een paar ingrediënten, maar onwaarschijnlijk lekker.
Je kunt het eten met (koolhydraatarme) pasta maar ook met een salade of andere groente is het erg lekker.
Het is een recept voor 2 personen, maar is gemakkelijk te verdubbelen!
Ingrediënten:
2 schouderkarbonades
1 ui in halve dunne ringen
1 teentje knoflook geplet en gesnipperd
1 glas droge witte wijn
200 ml gepasseerde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
Enkele takjes basilicum
Peper en zout naar smaak
Olijfolie om in te bakken
Optioneel: Parmezaanse kaas en nog wat extra basilicum
Dep de karbonades droog met wat keukenpapier en laat even op temperatuur komen.
Verhit een beetje olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de karbonades aan zodat ze een beetje bruin worden.
Voeg nu de ui en knoflook toe en bak dit een paar minuten mee (laat het kleuren maar niet verbranden!)
Blus af met de wijn en laat een paar minuten inkoken.
Voeg de passata en de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
Zet het vuur laag en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen.
Voeg dan peper, zout en wat gescheurde basilicumblaadjes toe, roer weer goed door en laat nog een half uurtje pruttelen.
Voeg eventueel nog wat water toe als het dreigt aan te branden, maar de saus moet lekker lobbig worden.
Ikzelf houd van pikant, dus had pittige tomatenpuree gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook wat sambal of andere pit toevoegen.
Als je het met pasta eet, doe je de pasta in een diep bord, leg de karbonade met saus erop en garneer eventueel met wat basilicum en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Erg lekker is het de saus uit je bord te vegen met met een stukje (koolhydraatarm) brood en lekker op te smikkelen 😋
Als je saus over hebt kun je dit prima gebruiken om te gebruiken op een zelfgemaakte pizza of vul aan met een halve liter water en een bouillon blokje en je hebt een lekker soepje bij je lunch de volgende dag 😉
Geen opmerkingen:
Een reactie posten