Onze appelboom hangt dit jaar vol en normaal gesproken maak ik er wel suikervrije appelmoes van en geef dat dan aan mijn kinderen of eet met kerst ook een klein beetje 😉
Maar appels zijn niet echt koolhydraatarm vanwege de fruitsuikers en een normale appeltaart is dat al helemaal niet!
Ik heb nu een taart gemaakt die per stukje een kwart appel bevat en als het in je dagtotaal past is dat prima.
De taart is zo al lekker, maar met een dot suikervrije slagroom en een bolletje low carb ijs is het echt een geweldige afsluiting van een diner!
Ingrediënten:
2 appels
100 gram amandelmeel
100 gram Gusto (suikervervanger)
2 eieren
125 ml neutrale olie + beetje om de vorm in te vetten
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
1 eetlepel Turkse of Griekse yoghurt
Beetje citroensap of limoensap
1 theelepel kaneel
2 eetlepels bruine suikervervanger
Vet een springvorm van 20 cm in of een ovenschaal van ongeveer 25 bij 16 cm.
Klop de eieren met de Gusto ongeveer 5 minuten met de mixer.
Doe dan de olie, yoghurt en vanille extract erbij en mix dat er ook goed door.
Roer het amandelmeel met het snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar, voeg dit bij het eimengsel en mix goed door.
Zet dit appart en laat ongeveer 10 minuten rusten.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes.
Schep de kaneel en het citroensap door de appelblokjes.
Giet het beslag in de vorm en verdeel de appelblokjes hier over.
Strooi hier de bruine suikervervanger over en zet de vorm in de voorverwarmde oven.
Bak de taart in 45 tot 60 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen op een taartrooster en verdeel in 8 puntjes.
Als de bovenkant te hard gaat dek dan aan het eind van de baktijd de taart af met aluminiumfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten