Ja ik weet het, dit is niet de authentieke Griekse preitaart, maar wel een goede koolhydraatarme vervanger.
Ik eet hem het liefst op kamertemperatuur, maar warm uit de oven kan natuurlijk ook prima.
Heerlijk als lunch en als bijgerecht bij een Griekse BBQ, ook kun je de puntjes ingepakt meenemen naar kantoor of bij een picknick.
Ingrediënten:
1 ui
2 preitjes
2 teentjes knoflook
3 lente uitjes
3 eieren
100 ml kookroom of slagroom
100 gram feta
2 eetlepels Parmesaanse poederkaas
peper en zout
Bekleed een springvorm van 20 cm met natgemaakt en uitgeknepen bakpapier en vet dit in.
Snipper de ui en fruit deze zachtjes tot hij glazig is in een laagje olie.
Snij ondertussen de prei en de lente uitjes in ringetjes en snij de teentjes knoflook ragfijn.
Doe dit als de uien glazig zijn ook in de pan en fruit ongeveer 2 minuten mee.
Breng flink op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en laat het mengsel afkoelen tot lauw of koud.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met de room los.
verkruimel de feta en meng dit door het preimengsel en doe dan in het bakblik.
Giet het eiermengsel er over en strooi tot slot de Parmesaanse kaas er over.
Bak het geheel 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het eimengsel gestold is en de bovenkant een mooi kleurtje heeft gekregen.
Snij de taart in 8 puntjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten