Een heerlijk en makkelijk recept voor als je een keer geen tijd hebt om te koken.
Je kunt het van tevoren maken en dan direct eten als je thuis komt.
Ook heerlijk om mee te nemen voor een picknick en een puntje op een (verjaardags) buffet doet het ook altijd goed!
Ik heb het nu gemaakt met bladerdeeg, maar met deeg voor een koolhydraatarme hartige taart kan natuurlijk net zo goed.
Ik heb gebruik gemaakt van een springvorm van 20 cm doorsnee.
Als diner genoeg voor 3 personen, maar met een salade erbij ook genoeg voor 4 personen.
Wat er over is smaakt de volgende dag bij de lunch ook heerlijk 😋
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
1 grote pot asperges (uitlekgewicht 200 gram) of 200 gram gekookte verse asperges.
5 eieren (m)
200 ml slagroom
100 gram geraspte kaas
1 eetlepel verse gehakte bieslook
1 eetlepel paneermeel
Zwarte peper uit de molen
Zout naar smaak
De bladerdeeg ontdooien.
Oven voorverwarmen op 180 graden. (Hetelucht)
De vorm invetten met boter en bekleden met het bladerdeeg, met een vork het bladerdeeg inprikken en het paneermeel over de bodem strooien.
De asperges afgieten en droogdeppen met keukenrol.
Asperges in stukjes snijden.
De zalm in stukjes snijden.
Helft van de zalm mengen met de asperges en versgemalen zwarte peper en over de bodem verdelen.
Eieren loskloppen met de slagroom en flink op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en een snuf zout.
De rest van de zalm, de bieslook en 50 gram geraspte kaas erdoor roeren, dit ook over de bodem verdelen en bestrooien met de rest van de kaas.
25 minuten bakken in een hetelucht oven op 180 graden.
In plaats van zalm kun je ook 200 gram hamblokjes gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten