Dit simpele maar heerlijke gerecht zet ik met enige regelmaat op tafel.
Binnen een half uur kun je al lekker zitten smikkelen, dus een perfect gerecht voor dagen dat het snel moet.
Het is een recept voor twee personen.
Ingrediënten:
2 ribkarbonades van ongeveer 150 gram
1/2 eetlepel Ghee of ander vet om de karbonades in aan te braden
Peper en zout naar smaak
50 gram jong belegen kaas
Snuf paprikapoeder
Wat vlokjes koude roomboter
Verhit de hete lucht oven voor op 200 graden
Dep de karbonades droog en laat op temperatuur komen.
Kruid de karbonades met peper en zout en bak stevig aan in een koekenpan.
(pas op met zout want de kaas is ook zout)
Doe de karbonades in een ovenschaal en verdeel de kaas er over.
Kruid met de paprikapoeder en doe er wat vlokjes boter over.
Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje bruin is.
Terwijl de karbonades in de oven staan kun je er een lekkere salade 🥗 bij maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten