Volgers

zaterdag 9 juli 2022

Gehaktschotel met romige puree



 Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben dol op ovenschotels.

Deze ovenschotel is super simpel te maken en eventueel doe je dat een dag tevoren, zodat je het alleen nog even in de oven hoeft te zetten als je gaat eten.

Lekker makkelijk als je een dagje weg gaat!

Het is voldoende voor 3 personen.


Ingrediënten:

500 gram gehakt

1 bloemkool

100 gram roomkaas met kruiden

100 gram geraspte kaas

Kruiden voor je gehakt


Rul het gehakt in een anti aanbak pan zonder vet toe te voegen.

Breng op smaak met kruiden die je normaal gesproken gebruikt om een lekkere gehaktbal te kruiden.

Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en kook gaar.

Giet de bloemkool goed af en voeg de roomkaas toe, stamp dit tot een smeuïge puree.

Vet een ovenschaal in, verdeel het gehakt over de bodem en schep de bloemkoolpuree hier over.

(Dit kun je van tevoren klaarmaken, zet dan tot gebruik afgedekt in de koelkast)

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.

Verdeel de geraspte kaas over de ovenschotel en bak 20 - 25 minuten tot de kaas lekker is gesmolten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten