Dit overheerlijke en gemakkelijke recept is een favoriet hier in huis ๐
Natuurlijk kun je het ook in een gewone pan op het fornuis maken, maar dan moet je in de buurt blijven om te controleren of er nog voldoende vocht in zit en vaak roeren en ik zou dan eerst de sjalot even aan fruiten,
Maar ik ga dit keer voor het gemak ๐
Ingrediรซnten:
800 gram kippendij filet
4 eetlepels Turkse yoghurt
150 ml gezeefde tomaten
70 gram amandelmeel
3 teentjes knoflook
1 sjalot
1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
1 eetlepel kardamom
1 eetlepel garam massala
1 eetlepel curcuma
2 theelepels djahe (gemberpoeder)
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel verse gehakte koriander (garnering)
Snij de kip in blokjes.
Meng de yoghurt met de kruiden, het amandelmeel en de gezeefde tomaten.
Snipper de sjalot fijn en voeg deze ook toe aan de yoghurt.
Knijp de knoflook door de knijper en voeg dit ook toe aan de yoghurt.
Roer alles goed door en doe in de slowcooker.
Doe ook de kipfilet in de slowcooker en meng alles goed.
Het yoghurtmengsel is vrij dik (een soort pasta) maar het komt helemaal goed ๐
Zet de slowcooker op low voor 4 uur en roer eventueel halverwege een keer door.
Schep de kip Korma in een schaal en garneer met de verse koriander.
Erg lekker met gebakken bloemkoolrijst en raita.
Eventueel kun je er nog een papadum bij serveren, die bevatten per stuk ook maar weinig koolhydraten ๐
Geen opmerkingen:
Een reactie posten