Één van de dingen die ik echt wel mis nu ik al een aantal jaren koolhydraatarm eet is Couscous.
Ik at dat regelmatig en had het standaard in huis.
Ik had al wel gezien dat sommigen dit met bloemkoolrijst maakten, maar op de een of andere manier leek me dit niet echt lekker, maar nu toch maar geprobeerd.
Ik had een bloemkool liggen die echt op moest en ook de rest van de ingrediënten had ik in huis, dus dat scheelt weer een bezoekje aan de winkel 😉
Resultaat was erg lekker, dus dit komt vaker op tafel!
Ingrediënten:
300 gram bloemkoolrijst
Halve rode ui in dunne ringetjes
2 takjes munt
1 eetlepel gehakte verse koriander (eventueel platte peterselie)
1 theelepel Harisa pasta (of een rood pepertje fijngesneden of sambal)
2 teentjes knoflook uit de knijper
2 tomaten
sap van een halve citroen
1 eetlepel olijfolie
peper en zout naar smaak
Doe de bloemkoolrijst in een kom en overgiet dit met kokend water en laat 2 minuten staan.
Giet dit af boven een zeef en spoel dan met koud water.
Laat de bloemkoolrijst goed uitlekken en doe in een kom.
Hak de muntblaadjes fijn en doe samen met de knoflook en fijngehakte koriander en de ui bij de bloemkoolrijst.
Was de tomaten snij deze door en verwijder de steelaanzet en pitjes en vocht en snij in kleine blokjes en voeg dit ook bij de bloemkoolrijst.
Voeg dan de Harisa, het citroensap, de olijfolie en peper en zout toe en hussel het geheel goed door.
Proef en voeg eventueel nog wat extra's van de ingrediënten toe.
Dek de Couscous af met vershoud folie en laat staan tot gebruik zodat de smaken goed door kunnen trekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten