Volgers

zaterdag 6 juni 2020

Koolhydraatarme Bosbessen Brownies



Soms moet je even wat lekkers maken om jezelf en anderen te verwennen 👩
De hoeveelheid beslag past ook in een springvorm van 28 cm en als je de dubbele hoeveelheid neemt kun je er een bakplaat mee vullen!
De recept is prima koolhydraatarm, maar reken maar dat de gewone liefhebbers van taart hier ook van zullen smullen 😋


Ingrediënten:

Voor het deeg:

100 gram roomboter
175 gram donkere chocolade (minstens 80%)
3 eieren
75 gram erythritol
100 gram bosbessen

Voor de (eventuele) topping:

200 gram slagroom
25 gram erythritol
25 gram donkere chocolade (minstens 80%)

Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 ०C.
Bekleed de vorm met natgemaakt en goed uitgeknepen bakpapier.
Smelt de boter samen met 100 gram chocolade in een kom die je boven een pan met heet water hangt.
zet de kom op het aanrecht en voeg dan de 75 gram erythritol toe en roer net zolang tot dit is opgelost.
Dan de eieren er één voor één aan toevoegen en er goed doorheen roeren.
De resterende 75 gram chocolade grof hakken.
Dan de gehakte chocolade er samen met de bosbessen er voorzichtig doorheen roeren.
Giet het mengsel in de vorm en bak hem in ongeveer 30 minuten klaar.

Laat de taart volledig afkoelen.
Maak de topping door de slagroom stijf te kloppen met de erythritol en doe dit in mooi toefjes op de taart en rasp als laatste hier nog wat chocolade overheen.



Het feest kan beginnen 😄

Als je diepvries bosbessen gebruikt moet je ze eerst goed ontdooien en afdrogen, anders wordt het te zompig!
In plaats van bosbessen kun je ook walnoten die je in grove stukken breekt gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten