Dit is een variant op het gerecht Saganaki dat je bij de meeste Griekse restaurants als voorgerecht kunt bestellen.
Ik heb het hier als vleesvervanger gebruikt, lekker als je een dagje vegetarisch wilt eten.
Het recept is voor twee personen en ik had er een Griekse salade bij gemaakt.
Voor de mensen die niet koolhydraatarm eten kun je er natuurlijk ook wat stokbrood of frietjes bij serveren.
Ingrediënten:
200 gram Feta
1 ei
1/2 eetlepel oregano
snufje peper
50 gram sesamzaad
Haal de Feta uit verpakking en dep droog.
Snij de plak voorzichtig met een scherp mes in vier blokken en halveer deze blokken.
(mocht er wat Feta afbrokkelen kun je dit mooi in je salade verwerken)
Kluts het ei met de peper en oregano en doe dit op een diep bord.
Doe het sesamzaad op een ander diep bord.
Wentel de Feta sticks eerst voorzichtig door het eimengsel zo dat alle kanten bedekt zijn (laat het teveel wat afdruipen).
Wentel dan voorzichtig door het sesamzaad en druk dat eventueel voorzichtig wat aan.
Bak de sticks in wat olie of Ghee op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.
Maak de borden op met de salade en verdeel de Feta sticks er over.
Eet Smakelijk!
klinkt heerlijk. ga ik zeker maken!
BeantwoordenVerwijderen