Volgers

zondag 11 april 2021

Turkse kebab




 Ik wilde voor de verjaardag van mijn lief graag een mixed-grill maken, want dat is eigenlijk één van onze favoriete gerechten als we uit eten gaan.

We hebben het laatst besteld en dat viel eigenlijk vies tegen, dus vandaag ben ik zelf aan de slag gegaan.

Bij de Turkse slager heb ik gemengd gehakt gehaald, samen met wat lamslever en lamskoteletjes, het is daar goed te betalen en van een prima kwaliteit ;-)

Van het gemengde gehakt heb ik dus kebabs gemaakt die ik in de airfryer heb gegrild, maar in de grillpan of op de BBQ kun je ze natuurlijk ook prima grillen.


Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt (lam/rund)

1 sjalotje

1 teen knofook

1/2 rode paprika

2 theelepels Cayennepeper

1/2 eetlepel gemalen komijn

1/2 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)

1 theelepel zout


Doe het gehakt in een kom.

Maak de sjalot, knoflook en paprika schoon en snij wat kleiner, maal dan in de blender of met de staafmixer tot een puree en voeg dit bij het gehakt.

Voeg ook de kruiden en het zout toe en meng alles goed door het gehakt.

Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm langwerpige worstjes van, dek af met vershoudfolie en laat minstens een uur in de koelkast staan, zodat de smaken goed intrekken en de worstjes wat steviger worden. (langer is nog beter)

Leg de worstjes op het rekje in de airfryer zet op de grillstand 190 ℃ voor 12 minuten.

Maak je ze klaar op de BBQ of in de grillpan rijg ze dan aan prikkers en gril ze dan tot ze mooi bruin en gaar zijn, keer ze regelmatig.

Lekker met een zelfgemaakte knoflooksaus en een salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten