Volgers

woensdag 7 april 2021

Italiaanse Kippengehaktbal KHA




 Normaal gesproken koop ik nooit kippengehakt, maar ja als het in de aanbieding is 🌝 koop je soms iets wat je normaal niet zou kopen.

Dus daar moest een lekker recept mee worden gemaakt en dat is super gelukt en voor herhaling vatbaar, heerlijk krokant en lekker sappig.

Ik heb ze gemaakt in de airfryer, maar in een pan met boter kan het natuurlijk ook.

Het recept is voor 2 personen en ik had er een lekkere salade bij gemaakt.


Ingrediënten:

400 gram kippengehakt

1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 eetlepel tomatenpuree

zout en peper naar smaak

optioneel voor wat extra pit chilivlokken


Meng alle ingrediënten goed door het kippengehakt en maak er 2 mooie ballen van.

Leg de ballen op het rekje of in het mandje van de airfryer.

Zet de airfryer op 170 ℃ en 20 minuten keer de ballen na ongeveer 15 minuten even om zodat ook de onderkant lekker krokant wordt.

In de pan?

Dan wat boter smelten met wat olijfolie op een redelijk hoog vuur.

De gehaktballen erin en onder voortdurend ronddraaien de gehaktballen voorzien van een mooi bruin korstje.

Op een laag pitje de ballen gaar laten worden, eventueel wat water toevoegen als de ballen te bruin worden. het garen duurt ongeveer 20 minuten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten