Ja, je moet wel zelf je taart maken, want wat bij de bakker ligt of bij de supermarkt kun je niet eten.
Geloof me, deze taart is onwijs lekker, en zelfs mensen die niet koolhydraatarm eten zullen er van smullen.
Een heerlijk verfrissende taart met dit warme weer!
Recept voor 8 punten / bakvorm 20cm.
Ingrediënten voor de bodem:
40 gram boter
40 gram amandelmeel
30 gram hazelnootmeel
30 gram kokosmeel
20 gram gebroken lijnzaad
10 gram erythritol
1 eiwit
1 theelepel rum essence (of vanille)
Ingrediënten voor de kwarkvulling:
4 blaadjes gelatine
250 gram volle kwark
250 gram verse slagroom
sap van 1 limoen
rasp van 1 limoen
30 gram erythritol
Maak een stuk bakpapier nat en klem deze in je bakvorm, knip eventueel de uitstekende delen bakpapier bij.
Vet de bakvorm goed in met boter.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op ongeveer 170 °C
Smelt de boter en maak er met de andere ingrediënten voor de bodem een beslag van.
Duw het beslag op de bodem van de springvorm gelijkmatig uit en bak de bodem in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem (in de vorm!) volledig afkoelen.
Week de gelatine in ruim water.
Sla de slagroom stijf met de erythritol.
Doe de kwark in een kom en meng dit met de limoenrasp.
Klop nu voorzichtig de stijfgeslagen slagroom erdoor.
Knijp de gelatine uit en los dit samen met het limoensap op in een pannetje.
Roer het limoen/gelatinemengsel goed door het kwark/slagroommengsel.
Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel erythritol toe.
Stort het kwarkmengsel in de bakvorm op de bodem en zet enkele uren in de koelkast om goed op te kunnen stijven.
Leg eventueel nog wat dunne schijfjes limoen op de taart ter garnering
Ennnnn....... Het feest kan beginnen 😍
30 gram kokosmeel
20 gram gebroken lijnzaad
10 gram erythritol
1 eiwit
1 theelepel rum essence (of vanille)
Ingrediënten voor de kwarkvulling:
4 blaadjes gelatine
250 gram volle kwark
250 gram verse slagroom
sap van 1 limoen
rasp van 1 limoen
30 gram erythritol
Maak een stuk bakpapier nat en klem deze in je bakvorm, knip eventueel de uitstekende delen bakpapier bij.
Vet de bakvorm goed in met boter.
Verwarm de (hete lucht) oven voor op ongeveer 170 °C
Smelt de boter en maak er met de andere ingrediënten voor de bodem een beslag van.
Duw het beslag op de bodem van de springvorm gelijkmatig uit en bak de bodem in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem (in de vorm!) volledig afkoelen.
Week de gelatine in ruim water.
Sla de slagroom stijf met de erythritol.
Doe de kwark in een kom en meng dit met de limoenrasp.
Klop nu voorzichtig de stijfgeslagen slagroom erdoor.
Knijp de gelatine uit en los dit samen met het limoensap op in een pannetje.
Roer het limoen/gelatinemengsel goed door het kwark/slagroommengsel.
Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel erythritol toe.
Stort het kwarkmengsel in de bakvorm op de bodem en zet enkele uren in de koelkast om goed op te kunnen stijven.
Leg eventueel nog wat dunne schijfjes limoen op de taart ter garnering
Ennnnn....... Het feest kan beginnen 😍
Geen opmerkingen:
Een reactie posten