Volgers

zaterdag 3 juni 2017

Stokbrood koolhydraat arm

Het BBQ seizoen is weer in volle hevigheid aangebroken inclusief de uitnodigingen om gezellig te komen BBQ-en.
Heel gezellig en goed te doen als je koolhydraat arm eet, vlees, rauwkost en gegrilde groentes kan natuurlijk allemaal perfect.

Het stokbroodje met kruidenboter is natuurlijk uit den boze, maar met dit stokbroodje kun je gezellig meedoen!

Het recept is voor 2 kleine stokbroden of 4 pistoletjes.
De smaak en structuur zijn perfect.


Ingrediënten:

70 gram amandelmeel
80 gram sojameel
50 gram gemalen vlo-zaad (Psyllium-vezels)
50 gram gemalen lijnzaad
1 zakje bakpoeder of ongeveer 12 gram wijnsteenbakpoeder
1 theelepel zout (of naar smaak)
3 grote eiwitten.

De (hetelucht) oven voorverwarmen op 170⁰ C
De droge ingrediënten afwegen en in een kom door elkaar mengen.
De eiwitten er met de mixer (gardes) door heen mixen.
250 ml heet water toevoegen en nog even doormixen.
Dan met de hand nog even door kneden en even laten rusten.
Dan het deeg in 2 of 4 porties verdelen en de stokbroodjes of pistoletjes vormen.
(ik heb een siliconen baguette vorm gebruikt)



Je kunt de broden ook op een met bakpapier bekleed bakblik leggen.
De bovenkant met een mesje wat insnijden en eventueel nog met een kwastje met war water bestrijken ( voor de glans en knapperigheid, maar dat heb ik niet gedaan)
50 minuten bakken in de oven, dan de oven uitschakelen en er nog 10 a 15 minuten in laten staan om na te garen.  Op een rekje volledig laten afkoelen.



De broodjes zijn natuurlijk ook goed te gebruiken voor een broodje gezond , of als stokbroodje bij de soep of gourmet.
De broodjes zijn ook prima in te vriezen.

Oh ja, de kruidenboter maak je natuurlijk zelf van roomboter, uitgeknepen knoflook en gehakte peterselie of andere kruiden 😛



1 opmerking:

  1. Zo gemakkelijk te maken, zo lekker. Ik heb de broodjes nog versierd met zonnebloempitten, maanzaad, sesamzaad en pompoenpitten.

    BeantwoordenVerwijderen