Volgers

woensdag 28 augustus 2019

Gazpacho



Wat een hitte deze week, best bizar voor eind augustus.
Ik heb weinig zin in koken en in eten en ik ben vast niet de enige 😉
Daarom een lekker koud recept waar je geen oven of gasfornuis voor nodig bent.
Het is ook heerlijk om als lunch mee te nemen in een thermoskan.

Ingrediënten:

1 rode paprika
200 gram snoeptomaatjes
1 gesnipperde ui
1/2 komkommer
1 teen knoflook
1/2 Spaanse peper (of 1 theelepel sambal of Harissa)
Paar blaadjes basilicum
1 theelepel zout
1 theelepel erythritol
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
100 ml ijskoud bruisend bronwater

Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
Schil de ui en knoflook en snij fijn.
Halveer de snoeptomaatjes.
Haal de schil van de komkommer en snij in blokjes.
Doe alle ingrediënten in een hoge kom en pureer alles fijn (of doe alles in de keukenmachine en pureer)
Zet het een poosje in de koelkast om het door en door koud te laten worden.
bestrooi eventueel met wat grof gemalen zwarte peper en garneer met wat basilicum.
de hoeveelheid is voldoende voor drie grote kommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten