Blog met mijn recepten. Ik ben altijd dingen aan het uitproberen en geef graag mijn eigen draai aan de recepten 😉Ook staan er veel koolhydraatarme recepten op mijn Blog. Verder ben ik fan van stekker apparaten en gebruik die ook veelvuldig, maar geef ook altijd aan hoe je het anders kunt bereiden.
Volgers
zondag 27 oktober 2019
Bloemkool kerrie soep
Wij eten redelijk vaak bloemkool sinds we koolhydraatarm eten, maar vaak is een hele bloemkool teveel voor 2 personen.
Je kunt de helft natuurlijk raspen en gebruiken als bloemkoolrijst, of verwerken als huzarensalade
Maar ook deze soep is verrukkelijk 😜
Je kunt het eten als lunch of voorafje en zo krijg je gemakkelijk wat extra groente binnen!
Ingrediënten:
1/2 bloemkool
200 ml kokosroom
1 uitje of sjalotje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander poeder
2 bouillonblokjes
800 ml water
Eventueel wat verse peterselie om te garneren
Snipper de ui en knoflook en fruit dit zachtjes in wat neutrale olie.
Voeg de kerriepoeder, kurkuma en korianderpoeder toe en fruit dit ongeveer een minuut mee.
Voeg dan het water, de bloemkool en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Laat alles koken tot de bloemkool gaar is.
Als alles gaar is de soep pureren en de kokosroom toevoegen.
Eventueel kun je de soep nog iets pittiger maken door wat sambal toe te voegen.
Schep de soep in kommen en garneer eventueel met wat peterselie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
lijkt me heeerlijk..en slim bedacht
BeantwoordenVerwijderenNu voor de 2e keer gemaakt, en het is heerlijk. De eerste keer zelf kip eraan toegevoegd. Dit keer wilde manlief met spekjes. Ben benieuwd 😃
BeantwoordenVerwijderen